Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki - to potrawa podkarpacka a ściślej łemkowska. Bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31852
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31852
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko i mleko. Miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku (bardzo istotne, aby mocno odcisnąć kapustę), drobno kroimy i dodajemy do ciasta. Przyprawiamy do smaku kminkiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej (ja smażę na kokosowym). Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy z każdej ze stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy same, bądź z sosem jogurtowo – czosnkowym.