Frytki z selera

Frytki z selera
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wspaniały dodatek, idealny zamiennik frytek ziemniaczanych.

Składniki

  • 600 g selera korzeniowego
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • 4 łyżki pieprzu ziołowego
  • sól

Przygotowanie

  1. Seler obieramy, kroimy w słupki.
    Następnie obtaczamy w oleju i pieprzu.
    Wykładamy na papier do pieczenia.
    Pieczemy 40 min w temperaturze 200°C.
    Osączamy na papierowym ręczniku, oprószamy solą.

Komentarze do przepisu (6)

Maudie 24 stycznia 2019
Kochane zdrowe frytunie :)))))Uwielbiam takie:)
ciacho50 25 stycznia 2019
Zdrowa wersja frytek, mniamm.
pelen_brzuszek 25 stycznia 2019
jeszcze nie próbowałam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600 g selera korzeniowego
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • 4 łyżki pieprzu ziołowego
  • sól
Składniki