frytki z cukinii

frytki z cukinii
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Magnat
Łatwe w przygotowaniu,smaczne i rozwiązuje problem jak w ogródku wyrosło dużo cukinii i stałe pytanie co z nią zrobić ?

Składniki

Przygotowanie

  1. cukinię umyć ,pokroić na 1-1,5 cm paski,jeżeli cukinia jest na tyle duża,że są już nasiona to należy je wyciąć i wyrzucić.Cukinię i posolić odstawić na jakiś czas by po prostu puściła wodę,którą wylewamy i dodajemy pozostałe przyprawy i tu jest dowolność co i jaka przyprawa komu smakuje.Po pewnym czasie ,cukinia znowu puści trochę wody odlać.

  2. Uruchomić frytkownicę dodać wymaganą ilość oleju.Kiedy będzie już odpowiednia temperatura to wrzucamy przygotowaną cukinię.Może być bez panierki lub obtoczona w panierce ale wtedy przed obtoczeniem w panierce dobrze jest przygotowane paski cukinii wymieszać z jajkiem.Smażyć w zależności od upodobań.Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

annawk 16 sierpnia 2009
Zaje -fajny pomysł
madziak 23 października 2009
Ciekawe urozmaicenie ;) Jak tylko wpadnie mi w łapki cukinia wyprubuję przepis, tym bardziej, że frytki... Czytaj całość »
Ciekawe urozmaicenie ;) Jak tylko wpadnie mi w łapki cukinia wyprubuję przepis, tym bardziej, że frytki uwielbiam. Pozdrawiam.
Składniki
Składniki