Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki z kalafiorem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 253
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 253
Składniki
Różyczki kalafiora gotować około 10 minut w osolonej wodzie. Dobrze osączyć. Cebulę posiekać, dodać do mięsa, wbić jajka, dołożyć bułkę tartą, posiekane pomidory oraz zioła. Dolać 3 łyżki zimnej wody. Doprawić do smaku.
Wyrobić jednolitą masę. Nabierać małe porcje masy i oblepiać nią różyczki kalafiora, formując frykadelki.
Panierować je w pozostałej bułce tartej i układać na rozgrzanym oleju. Smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Podawać z zieloną sałatą.
ok. 45 minut
Do masy mięsnej na frykadelki warto dodać tarty żółty ser i doprawić ją ziołami, np. oregano lub tymiankiem.Źródło: Twoje Imperium