Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki w sosie grzybowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Grzyby namocz na noc. Ugotuj. Odcedź, wywar zachowaj. Grzybki posiekaj.
Kajzerkę namocz w wodzie lub mleku, odciśnij. Dodaj do mielonego mięsa, wbij jajko, wyrób, przypraw.
Uformuj placki grubości pół cm. Na każdym ułóż po plastrze szynki i boczku, posmaruj musztardą, zwiń.
Frykadelki obtocz w mące, obsmaż na rozgrzanym oleju. Ułóż w rondelku, dodaj grzyby i wywar, oprósz solą, duś pod przykryciem 20 min. Dodaj zasmażkę z mąki i masła, wymieszaj, przypraw, zagotuj.
<strong>Przepis przysłała Daria Rams z Rytra.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie