Frykadelki tatarskie z porem i pomidorem

Frykadelki tatarskie z porem i pomidorem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ewaeu
Ciepła obiadokolacja przygotowana w kilka chwil z wykorzystaniem surowej kiełbaski - metki tatarskiej.

Składniki

  • 170 g metka tatarska - surowa kiełbasa
  • por ( biała część )
  • 2 pomidory malinowe
  • garść pestek słonecznika
  • 2 łyżki masła
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól

Przygotowanie

  1. Kiełbaskę wyjąć z osłonki i uformować małe kulki.
    Obsmażyć na maśle.
    Na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pora wcześniej oczyszczonego, umytego, osuszonego i pokrojonego na ok 4 cm kawałki.
    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki i dodać do pora.
    Dodać odłożone frykadelki. Dusić kilka minut pod przykryciem.
    Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Gotowe danie przełożyć na talerz. Oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Posypać pestkami słonecznika.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 14 października
Pyszności :)
Składniki
  • 170 g metka tatarska - surowa kiełbasa
  • por ( biała część )
  • 2 pomidory malinowe
  • garść pestek słonecznika
  • 2 łyżki masła
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól
Składniki