Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykadelki po meksykańsku"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 26
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 99
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 26
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 99
Składniki
Cebulę obrać, posiekać. Sałatkę meksykańską osączyć z zalewy. Mielone mięso wymieszać z cebulą, bułką tartą, jajkiem, sałatką i ajvarem. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Z masy mięsnej uformować 4 owalne frykadelki. Ułożyć je na blasze z piekarnika wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 35-45 minut.
Pomidory rozkroić, oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać. Kolendrę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oderwać listki, trochę zostawić do dekoracji, a resztę drobno pokroić.
Pomidory wymieszać z czosnkiem, kolendrą i oliwą. Powstałą salsę (rodzaj sosu) przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Gotowe frykadelki podawać z salsą pomidorową. Udekorować odłożoną kolendrą. Jako dodatek do potrawy serwować kukurydziane chipsy.
około 60 min.Źródło: Życie na gorąco