Frittata z ziemniakami

Frittata z ziemniakami
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Warto sprobowac.........Smakuje rownie dobrze ze szpinakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokroic w mala kostke. Na patelni rozgrzac maslo, dodac pokrojone ziemniaki i smazyc az beda miekkie i zrumienione. Jajka roztrzepac dodac parmezan,pieprz i sol.Wylac mase jajeczna na ziemniaki, smazyc z obu stron na zloty kolor, Posypac natka pietruszki. Ja frittate odwracam na pokrywce.

Komentarze do przepisu (2)

gvlba 30 stycznia 2010
A MAM PYTANIE ZIEMNIAKI MAJĄ BYC UGOTOWANE I POKROJONE CZY SUROWE?
evajuchniewicz 30 stycznia 2010
Ja zawsze najpierw je gotowalam 5 minut, ale sprobowalam takze surowych, oczywiscie nalezy je wtedy smazyc dluzej... Czytaj całość »
Ja zawsze najpierw je gotowalam 5 minut, ale sprobowalam takze surowych, oczywiscie nalezy je wtedy smazyc dluzej ale moim zdaniem smakuje lepiej. Mozna rowniez ugotowac ziemniaki w mundurkach z galazka rozmarynu a nastepnie(obrane ze skorki) pokrojone w talarki podsmazyc na masle .
Składniki
Składniki