Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata z warzywami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę obrać, grubo posiekać. Papryki rozciąć, usunąć środki z pestkami, strąki pokroić na kawałki. Cukinię oczyścić, rozciąć wzdłuż, a następnie pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i podsmażyć je. Oprószyć solą, pieprzem i suszonym oregano.
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem i śmietaną, przyprawić. Zalać tym warzywa na patelni. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 30 minut. Frittatę wystudzić, pokroić na porcje. Przed podaniem udekorować świeżym majerankiem.Źródło: Życie na gorąco