Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frittata z szynką i minimarchewkami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na złoto na oleju. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Papryki oczyść, drobno pokrój. Ogórek obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Pomidor pokrój na plasterki. Minimarchewki osącz z zalewy.
Żółtka utrzyj. Białka ubij, połącz z żółtkami. Dodaj mąkę, oprósz solą i pieprzem, krótko zmiksuj. Dodaj wszystkie warzywa i szynkę, lekko zamieszaj.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wlej masę jajeczno-warzywną. Posyp startym serem. Piecz ok. 30 min w temp. 170°C, aż masa się zetnie.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 3, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie