Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frittata z bobem i pomidorami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1275
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12697
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1275
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12697
Składniki
Jajka dokładnie roztrzepać z mąką, doprawić solą i pieprzem. Bób ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i wyłuskać. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w nieduże cząstki. Wymieszać pomidory i bób z jajkami.
Na patelni rozgrzać olej, i wlać przygotowane jajka z warzywami. Smażyć na średnim ogniu pod przykryciem przez kilka minut, po czym włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika nastawionego na funkcję grill.
Zapiekać przez około 10 minut przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Udekorować gałązkami oregano.
Do przygotowania frittaty najlepiej nadaje się specjalna patelnia – teflonowa, dość głęboka i z odpinaną rączką.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium