Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie tosty z miodem i leśnymi owocami"
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Składniki
ok. 20 minut • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1,90 zł • Przepis na 4 porcje
Jajka starannie roztrzep z mlekiem i cukrem waniliowym. Jeśli masz pieczywo tostowe, poprzecinaj kromki w trójkąty, jeśli dużą chałkę – na połówki. Zanurz kromki pieczywa w masie jajecznej, chwilę zaczekaj, żeby dobrze nasiąkły.
Na dużej patelni rozpuść masło. Smaż kromki pieczywa na średnim ogniu na złoto z obu stron, aż się lekko przyrumienią.
Tosty podawaj gorące, rozłóż na nich wybrane owoce i polej wszystko miodem.
!
Takie tosty można przygotować na wiele różnych sposobów : Miód z powodzeniem zastąpi przesiany przez sitko cukier puder.
Zamiast owoców możesz wykorzystać ulubione konfitury z domowej spiżarni. Wystarczy je lekko podgrzać i posmarować nimi tosty.
Jeśli wolisz mniej słodką wersję, posmaruj tosty masłem orzechowym lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą (wystarczą 2 kostki).Źródło: Kobieta i życie