Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie rożki drobiowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Podudzia opłucz, osusz, przełóż do miseczki. Natkę oraz szałwię opłucz, osusz, posiekaj, wymieszaj z olejem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, suszone zioła oraz ostrą paprykę, sól i pieprz do smaku.
Mięso polej przygotowaną marynatą. Miseczkę przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie rozmroź ciasto. Lekko je rozwałkuj i potnij na cienkie paseczki.
Zamarynowane podudzia obsmaż na rumiano na rozgrzanej patelni. Potem mięso owiń paseczkami ciasta. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp ziarenkami sezamu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześ niej do temperatury 220°C. Piecz około 20 minut.Źródło: Naj