Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie paszteciki z kapusty kiszonej"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Ciasto wyjmij z lodówki (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Cebule obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju.
Na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki, smaż razem, mieszając 3-5 minut. Wrzuć odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną. Dodaj pokruszony ser. Duś, aż ser się rozpuści, a farsz zgęstnieje. Dopraw go solą oraz pieprzem.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdy nałóż porcję farszu, złóż po przekątnej (w trójkąty), a następnie uformuj trójkątne paszteciki. Posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 15 minut w 200 st.Źródło: Świat kobiety