Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie naleśniki z szynką i szpinakiem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Jajka roztrzep z mlekiem, łyżką oleju i szczyptą soli. Stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto ma być rzadkie i gładkie. Odstaw na 20 minut. Na wysmarowanej olejem patelni usmaż złociste naleśniki.
Obraną cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, szpinak rozmroź. W głębokiej patelni zeszklij cebulę na łyżce oleju, dołóż szpinak, posól i popieprz. Duś, aż cały płyn odparuje. Dołóż czosnek, roztrzepane jajka i natkę. Wymieszaj. Gdy jajka się zetną, zdejmij patelnię z ognia.
Każdy naleśnik posmaruj masą szpinakową, na wierzch połóż po plasterku szynki. Zwiń w rulony i włóż do natłuszczonej brytfanny. Posyp tartym serem i zapiekaj w 190°C do czasu, aż ser się rozpuści i apetycznie przyrumieni.Źródło: Kobieta i życie