Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie jajko"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ugotuj na twardo 6 jajek. Zalej je zimną wodą, obierz ze skorupek.
Pieczarki oczyść, umyj, drobniutko pokrój. Obierz i posiekaj cebulę. Przygotowane smaż na maśle, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw solą i pieprzem.
Z ciasta wytnij 6 kółek dużych i tyle samo małych. Na małym kółku połóż jajko, obłóż pieczarkami, połóż duże koło, zlep brzegi. Posmaruj jajkiem. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
Porcje 6. Przygot. 45 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 350 kcal.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Bella Relaks