Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem niewiele potrzeba produktów, by wyczarować smaczne danie ...;)
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2187
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 138
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2187
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 138
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Ostudzić i zmielić. Ciastem francuskim wyłożyć keksówkę (ja zostawiłam także papier do pieczenia) w taki sposób, by boki można było złożyć. Na dno wysypać mięso mielone.
Następnie poukładać pokrojoną w paski paprykę i plastry mozzarelli. Całość przykryć bokami ciasta. Posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 40-45 min. Smacznego!