Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Forszmak mięsny"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Wędliny pokrój, przesmaż na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij, oprósz mąką.
Karkówkę pokrój na kawałki, podsmaż w rondlu na oleju. Dodaj wędlinę z cebulą, ziele angielskie, liście laurowe i kostki rosołowe, wlej litr wody. Gotuj godzinę.
Do forszmaku dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj. Wszystkie ogórki pokrój na plasterki, wsyp do forszmaku, połącz.
Przypraw pieprzem i zapraw śmietaną, zagotuj. Podawaj z bułeczkami.Źródło: Chwila dla Ciebie