Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Forszmak – gulasz po lubelsku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Umyte mięso pokrój w kostkę, zrumień na oleju, po czym włóż do garnka. Następnie podsmaż boczek z poszatkowaną cebulą, po czym dołóż do schabu.
Na patelni przygotuj zasmażkę, dolej do niej bulion, wymieszaj, zagotuj i dodaj do garnka. Wsyp przyprawy i duś do miękkości około 1,5 godziny.
Pod koniec dołóż pokrojone w kostkę lub paski ogórki kiszone oraz koncentrat. Gotuj jeszcze 10 minut.
Gotowe danie podawaj z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Violetta Miszczak-Lesiewicz</strong>Źródło: Kurier TV