Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Focaccia z czerwoną cebulą"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Składniki
Drożdże, mąkę i sól wymieszaj. Posyp rozmarynem. W środku zrób wgłębienie. Oliwę wymieszaj z 300 ml letniej wody, wlej do wgłębienia.
Delikatnie połącz ze sobą tak, by powstało miękkie ciasto. Ciasto zagniataj 8-10 min, aż będzie gładkie i sprężyste. Przykryj ściereczką, pozostaw do wyrośnięcia na godzinę.
Gdy ciasto podwoi objętość, zagniataj ponownie ok. minuty. Ciasto wyłóż na blachę polaną oliwą, rozciągnij na kształt okrągłego placka o śr. 30 cm.
Odstaw do wyrośnięcia. Końcem drewnianej łyżki na całej powierzchni ciasta zrób co 5 cm dziurki. Na cieście rozłóż talarki cebuli, skrop oliwą, posyp solą. Piecz 20-30 min w 200°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie