Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Flądra z pieczarkami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 193
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 193
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Składniki
Flądrę umyj, wyjmij większe ości i ugotuj w osolonej wodzie lub w garnku do gotowania na parze.
Pieczarki namocz przez chwilę w zimnej wodzie, wyszoruj i podziel na mniejsze kawałki (oddziel nóżki od kapeluszy). Cebulę obierz z łupin, odetnij końcówkę i posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę i delikatnie zeszklij. Dodaj pieczarki i podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp solą i skrop cytryną. Obłóż uduszonymi grzybami i cebulą.
Polej doprawionym przecierem pomidorowym, posyp serem i zapiecz w w piekarniku nagrzanym do 200°C.Źródło: Telemax