Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Flądra w pomidorach"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Przepis przysłała Zofia Goździalska z Łodzi
Ryby oczyść, umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem.
Flądry ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pokrój cebulę ze szczypiorkiem. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Pokrój, wymieszaj z cebulą.
Warzywa rozłóż na rybach. Posyp szczy ptą tymianku i soli. Naczynie wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 30 minut w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 3, cena za porcję 3,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie