Flądra w cieście naleśnikowym z nutką cytryny

Flądra w cieście naleśnikowym z nutką cytryny
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Bardzo szybkie i proste danie.

Składniki

  • 0,5 kg fladry
  • 0,5 szkl mąki
  • 100 ml mleka
  • 1 jajko
  • odrobina wody
  • sól,pieprz,czerwona papryka w proszku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Płaty rybne myjemy i osuszamy.
    Doprawiamy po obu stronach solą i pieprzem i papryką czerwoną,odstawiamy na minimum 30 minut.

  2. Z mąki,mleka i jajka robimy gęste ciasto naleśnikowe,gdy jest zbyt gęste dolewamy odrobine wody.Na koniec dodajemy sól i sok z cytryny.

    W cieście naleśnikowym zamaczamy fileta z fladry i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.


    Podajemy na ciepło jako danie główne lub na zimno jako przystawka.



    Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Futka 01 lutego 2016
Wspaniała propozycja na smaczną rybkę :D Pycha! :)
monikagotuje 03 lutego 2016
Dziękuje
Składniki
  • 0,5 kg fladry
  • 0,5 szkl mąki
  • 100 ml mleka
  • 1 jajko
  • odrobina wody
  • sól,pieprz,czerwona papryka w proszku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • olej do smażenia
Składniki