Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku z nieco innej odsłonie.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 111
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 111
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Oczyszczoną rybę, umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry. Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min. Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.