Flaczki wołowe na szybko

Flaczki wołowe na szybko
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Danie obiadowe dla zapracowanych.

Składniki

  • Flaki wołowe ugotowane mrożone 1 kg
  • Marchewka 1 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Podudzie z kurczaka ugotowane 3 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Listek laurowy 2 szt.
  • Wywar warzywny 2 szklanki
  • Seler ½ szt.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Flaki włożyć do garnka i na bardzo małym ogniu rozmrozić, dodać wywar, pokrojone warzywa, listek laurowy i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 45 minut. Dodać obrane mięso z podudzi i jeszcze chwilę podgotować. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem do smaku. Przygotowane flaczki podawać bardzo ciepłe z pieczywem. SMACZNEGO.

Składniki
  • Flaki wołowe ugotowane mrożone 1 kg
  • Marchewka 1 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Podudzie z kurczaka ugotowane 3 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Listek laurowy 2 szt.
  • Wywar warzywny 2 szklanki
  • Seler ½ szt.
Składniki