Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Przygotuj bulion: do garnka włóż obraną włoszczyznę, umyte mięso, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Całość zalej wodą, wsyp sól i zagotuj. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjmij warzywa i mięso.
Flaki dokładnie opłucz zimną wodą. Włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj około 10 minut. Później odcedź i przepłucz zimną wodą. Przełóż flaki do garnka z bulionem i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż flaki będą miękkie.
Następnie dodaj pokrojone w słupki 2 marchewki z bulionu. Przygotuj zasmażkę. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle, dodaj mąkę i trochę bulionu. Zasmażkę oraz przyprawy dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 15 min.Źródło: Na żywo