Fit bigos

Fit bigos
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Okawrosole
Mam niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos.

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej 200 g wędzonego fileta z kurczaka 200 g świeżego fileta z kurczaka 1 cebula 20 g suszonych grzybów 10 su

Przygotowanie

  1. grzyby namocz przez 3 godziny w wodzie, nie wylewaj wody z ich moczenia, dodasz ja do bigosu

    kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przekryciem około 20 minut

    na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę świeżą pierś z kurczaka, dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu pokrojony w kostkę wędzony filet z kurczaka

    dodaj zawartość patelni do garnka z kapustą, wymieszaj

    grzyby i śliwki pokrój w mniejsze kawałki, dodaj do garnka, dolej wodę z grzybów, zamieszaj

    dodaj sól, pieprz, majeranek oraz koncentrat pomidorowy

    gotów pod przykryciem jeszcze godzinę

Komentarze do przepisu (1)

elkapatelka 09 grudnia 2018
Na "fit" to zamiast mięsa dodaje się kotlety sojowe,mogą być ugotowane i podsmażone na oleju
Składniki
  • 500 g kapusty kiszonej 200 g wędzonego fileta z kurczaka 200 g świeżego fileta z kurczaka 1 cebula 20 g suszonych grzybów 10 su
Składniki