Fish & chips Śledzie w majeranku

Fish  chips Śledzie w majeranku
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Śledzie smażone w majeranku nabierają niesamowitego aromatu. Do tego rozmarynowe łódeczki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowałam ryby. Mąkę wymieszałam z przyprawami i obtoczyłam w niej śledzie.

  2. Pokrojone ziemniaki w łódeczki gotowałam 10 minut. Po odlaniu wody dodałam 4 łyżki oliwy i przyprawy, i wymieszałam je w garnku.
    Ziemniaki wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie.
    Piekłam je godzinę w 200 stopniach, w połowie czasu można je obrócić.

  3. Przed końcem pieczenia ziemniaków usmażyłam śledzie- dosłownie 10 minut im wystarczy.
    Zestaw najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub cytryną.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (29)

bryssska 31 maja 2018
Wygląda pysznie ;-D
Nevermore 31 maja 2018
To jest, o niebo lepsze niż ten klasyczny fish & chips :D Miodzio :)
kucharka-amatorka 01 czerwca 2018
Gratuluję pomysłu. Mam zamiar wypróbować.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki