Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk podany w tej wersji smakuje wybornie. Można podać go z ryżem.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 416
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11884
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 416
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11884
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Składniki
Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki. Posiekałem natkę pietruszki. Pieczarki pokroiłem na ćwiartki. Wymieszałem śmietanę z musztardą Rozgrzałem oliwę z oliwek na dużej patelni ( użyłem również oliwę ze słoika z filetami ). Dodałem cebulę i czosnek oraz natkę pietruszki. Podsmażyłem na wolnym ogniu do zezłocenia cebuli. Dodałem w całości filety z tuńczyka. Pozostawiłem na patelni przez 2 minuty na wolnym ogniu.
Dodałem zmieszaną wcześniej śmietanę z musztardą oraz mleko i pieczarki. Pozostawiłem na patelni pod przykryciem przez ok. 20 minut, co jakiś czas delikatnie mieszałem, tak aby nie rozdrobnić filetów z tuńczyka.