Filety z pstrąga pod kołderką ze szpinaku i pieczarek

Filety z pstrąga pod kołderką ze szpinaku i pieczarek
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sasza78
Smaczny i zdrowy obiadek...

Składniki

  • 4 filety z pstrąga
  • pieczarki, 10 szt
  • szpinak, 1 paczka
  • czosnek, 3 ząbki
  • przyprawy oregano, sol, pieprz,gałka muszkat.
  • mały jogurt naturalny, 1 szt.
  • jajko, 2 szt.

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w kostkę dusimy, dodajemy przyprawy i szpinak, dusimy jakieś 5 min, na koniec dodajemy jogurt wymieszany z jajkiem. Mieszamy, po 5 min odstawiamy.

  2. filety nacieramy solą i pieprzem, maczamy w jajku i obsmazamy na patelni po 4 min z każdej strony.

  3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosikiem z pieczarek, Wkładamy do piekarnika na 30 min, 170''''C

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 28 lutego 2010
To danie akurat dla mnie ,uwielbiam ryby,a tu jeszcze tak apetycznie podane.
Składniki
  • 4 filety z pstrąga
  • pieczarki, 10 szt
  • szpinak, 1 paczka
  • czosnek, 3 ząbki
  • przyprawy oregano, sol, pieprz,gałka muszkat.
  • mały jogurt naturalny, 1 szt.
  • jajko, 2 szt.
Składniki