Filety z pstrąga pod kołderką ze szpinaku i pieczarek

Filety z pstrąga pod kołderką ze szpinaku i pieczarek
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sasza78
Smaczny i zdrowy obiadek...

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w kostkę dusimy, dodajemy przyprawy i szpinak, dusimy jakieś 5 min, na koniec dodajemy jogurt wymieszany z jajkiem. Mieszamy, po 5 min odstawiamy.

  2. filety nacieramy solą i pieprzem, maczamy w jajku i obsmazamy na patelni po 4 min z każdej strony.

  3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosikiem z pieczarek, Wkładamy do piekarnika na 30 min, 170''''C

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 28 lutego 2010
To danie akurat dla mnie ,uwielbiam ryby,a tu jeszcze tak apetycznie podane.
Składniki
Składniki