Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla tych, którzy nie mogą się doczekać letniego grillowania.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Filety z kurczaka umyć, oczyścić i lekko rozbić tłuczkiem. Polać oliwą i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsypać z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić min. na godzinę w lodówce a najlepiej na całą noc.
Po "umarynowaniu" filety położyć pojedynczo na folii aluminiowej (błyszczącym do środka, bo tak lepiej trzyma temperaturę). Na każdy filet położyć plasterki pieczarek i paski papryki. Zawinąć i piec w piekarniku ok. 30-35 min w temp 200 st. z termoobiegiem. Tuż przed końcem pieczenia odwinąć folię by filety się zrumieniły.
Można podawać z ziemniakami, frytkami i surówką lub z chlebkiem czosnkowym. Smacznego !!!