Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne filety kurczaka z mozzarellą, są rewelacyjnym i prostym w przygotowaniu daniem w sam raz na obiad lub kolację. Połączenie delikatnego mięsa z łagodnym serem, ostrą cebulą i czosnkiem to wyśmienita kompozycja, która tworzy idealną całość.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Umyte i oczyszczone filety z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół aby uzyskać cztery kotlety, rozbijamy je tłuczkiem na około 2 centymetrowe plastry, a następnie oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
Pomidora, mozzarellę oraz ząbki czosnku kroimy w plastry a cebulę w pióra.
Na środku każdego fileta układamy plaster pomidora, kilka piór cebuli, kawałek sera mozzarella, pół ząbka czosnku pokrojonego w plasterki. Fileta zawijamy w rulon a następnie umieszczamy na kawałku folii aluminioweji, zwijamy zabezpieczając boki. Tak przygotowane filety układamy na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp180 st. C około 40 minut. Podajemy z bukietem grillowanych warzyw.