Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka ze szpinakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5941
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5941
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Każdy natrzyj solą, oprósz pieprzem i natnij wzdłuż. Uważaj, by nie przeciąć mięsa do końca. Odłóż w chłodne miejsce. Szpinak przełóż na sitko, pozostaw go tak, aż rozmarznie i ocieknie.
Szalotkę oraz ząbki czosnku obierz, posiekaj. Zeszklij na łyżce rozgrzanego masła. Potem dołóż szpinak, smaż razem jeszcze przez minutę. Farsz szpinakowy przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Włóż po porcji szpinaku w nacięcia w mięsie. Brzegi filetów zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej z pozostałym masłem. Włóż filety. Szybko zrumień je z obu stron. Potem przełóż do żaroodpornej formy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 30 minut, aż wierzch filetów będzie rumiany oraz chrupiący.
Czas przygotowania: 60 minut. 1 porcja: 295 kcal. Cena porcji: 4,35 złŹródło: Tina