Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, bardzo łatwy, a przy tym bardzo smaczny przepis na filety z kurczaka. Aż żal nie spróbować. Podawać go można z czym kto chce – ja podałem z ziemniakami, ale równie doskonale smakuje w wersji solo.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 72
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 72
Składniki
Filety posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem, skrop sosem sojowym i odstaw na 15-20 minut. Na patelni rozgrzej olej i smaż na średnim ogniu mięso. Filety muszą się ładnie zrumienić.
Kulę mozzarelli pokrój na 8 plasterków (po dwa na jeden kawałek mięsa), a suszone pomidory w paski (1-2 paski na każdy kawałek mięsa).
Gdy mięso się usmaży, każdy z filetów ponacinaj w kilku miejscach z jednej strony. W nacięcia wkładaj na przemian plastry mozzarelli i paski suszonych pomidorów. Tak przygotowane filety ułóż w natłuszczonej olejem formie żaroodpornej. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8-10 minut (aż mozzarella się ładnie stopi).
Listki świeżej bazylii posiekaj i posyp nimi gotowe danie. Bazylia wspaniale podkreśla i uzupełnia smak potrawy. Smacznego.