Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety z kurczaka z mozzarellą"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy filet włóż pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej i rozbij tłuczkiem. Usuń folię, płaty mięsa posyp solą i pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż je po 4 minuty z każdej strony. Zdejmij, trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, każdy pokrój na 4 plasterki. Mozzarellę osącz z zalewy, pokrój na 8 plastrów. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałazek. Oliwki pokrój na połówki.
Kotlety ułóż na spodzie żaroodpornej formy. Na sznyclach ułóż plasterki pomidorów oraz oliwki. Przykryj mozzarelą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz, aż ser ładnie się stopi. 5Przed podaniem sznycle posyp grubo zmielonym czarnym pieprzem oraz listkami bazylii.
Idealne do ziemniaczanych kluseczek. ok. 25 min . 1 porcja ok. 280 kcal, 3,70 zł za porcję.Źródło: Tina