Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z kurczaka pod pierzynką"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 124
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13677
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 107
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 124
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13677
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 107
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Składniki
<strong>Porcje: 6, : 85 min, cena: 2,40 zł, kalorie:390 kcal</strong>
Mięso umyj, osusz i pokrój na porcje. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż mięso, posyp je zupą cebulową. Pokrój pieczarki oraz cebulę i podsmaż na oleju. Rozłóż je na mięsie, polej śmietaną. Zapiekaj ok. 60 min w temperaturze 180oC. Kilka minut przed końcem pieczenia ułóż plastry sera i piecz dalej, aż się stopi i zrumieni.
Barbara Dobija z Roztropic