Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe danie. To ciepło pobudziło nas do skosztowania czegoś lekkiego, zarazem sytego. Fakt, truskawki jeszcze nie takie, ale chociaż namiastka się zamarzyła, więc dodaliśmy razem z buraczkami, gdzie idealnie ze sobą zagrały. No i ten dressing, słodko-kwaśny z kuleczkami gorczycy. Petarda! Arek Gie
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 58
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 420
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1030
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 58
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 420
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1030
Składniki
Filety oczyszczamy, skórę nacinamy, oprószamy solą. Smażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Najpierw wytapiamy tłuszcz ze skóry, później obracamy smażąc od strony mięsa. Na talerzu układamy rukolę, pokrojone buraczki i truskawki. Kładziemy mięso. Oliwę mieszamy z miodem, musztardą i octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy przygotowanym dressingiem.