Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Namaczanie kurczaka w maślance to idealny sposób na to, aby był on miękki i by mięso nie było suche.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Składniki
Filety umyć, przeciąć wzdłuż, przyprawić solą i pieprzem. Maślankę wlać do miski i dodać ketchup. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Włożyć filety. Odstawić do lodówki na godzinę.
Krakersy pokruszyć i wsypać do drugiej miski lub głębokiego talerza. Namoczone filety dokładnie obtoczyć w krakersowej panierce lekko dociskając by nie odpadła.
Filety ułożyć w brytfance lub blaszce i podlać rozpuszczonym masłem. Całość piec w 180 stopniach przez około 30 minut.