Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety śledziowe w zalewie z cebulą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Namocz matiasy w mleku lub wodzie i trzymaj w lodówce 2-3 godziny. Kiedy śledzie się moczą, pokrój w piórka cebulę.
Przygotuj słoik. Do środka włóż cebulę, a na niej ułóż warstwę śledzi. Powtarzaj tę czynność naprzemiennie, aż wykorzystasz . Dociśnij dobrze całość.
Wymieszaj oliwę z olejem i sokiem z cytryny i wlej całość do słoika, aż przykryją się wszystkie warstwy. Na wierzch połóż liść laurowy i dodaj ziele angielskie. Zakręcony słoik włóż do lodówki na przynajmniej 24 godziny.Źródło: Olivia