Filety rybne w warzywach

Filety rybne w warzywach
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Miruna w pomidorach smakuje wybornie.

Składniki

  • filety rybne „ MIRUNA” 1 kg lub inne
  • cebula biała 3 szt.
  • pomidory krojone z puszki 1 puszka
  • papryka zielona 3 szt.
  • wino białe wytrawne 50 ml
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • olej 5 łyżek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Warzywa drobno posiekać i przysmażyć na wolnym ogniu. Następnie podlać winem, posypać natką pietruszki, włożyć filety, wlać pomidory i doprawić do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut i podawać np.: z pieczonymi ziemniakami, można potrawę zagęścić śmietaną.

Składniki
  • filety rybne „ MIRUNA” 1 kg lub inne
  • cebula biała 3 szt.
  • pomidory krojone z puszki 1 puszka
  • papryka zielona 3 szt.
  • wino białe wytrawne 50 ml
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • olej 5 łyżek
Składniki