Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety rybne w cieście"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Filety podzielić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
Mąkę, wodę, piwo i jajko zmiksować na jednolitą masę. Kawałki ryby moczyć w cieście, smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem, skropić sokiem cytrynowym. Fileciki są równie pyszne na ciepło, jak i na zimno. Serwuj je z sosem keczupowo-majonezowym.Źródło: Twoje Imperium