Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele jest przepisów na fileta z kurczaka, moja propozycja jest przygotowanie w sosie słodko kwaśnym. Kawałki kurczaka w nietypowej panierce, zanurzone w warzywnym sosie z kawałkami ananasa. Danie idealne również na święta lub imprezy.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6845
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 154
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6845
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 154
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Składniki
1. Mięso dzielę na mniejsze kawałki, posypuję solą. 2. Do miski wbijam jajka, roztrzepuję, dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, wlewam stopniowo mleko , mieszam. 3. Gdy ciasto zrobi się gładkie, obtaczam w nim filety i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
4. Następnie przygotowuję sos, olej wlewam na głęboką patelnie, dodaję zalewę z ananasów, marchewki utarte na tarce o dużych oczkach i duszę na małym ogniu. 5. Gdy marchew zmięknie, dodaję pokrojoną w drobne paseczki paprykę i kawałki ananasa. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję do warzyw. 6. Gdy wszystkie składniki zmiękną, wlewam ocet jabłkowy, sos sojowy, wsypuję cukier, curry, mieszam. 7. W wodzie rozprowadzam skrobię ziemniaczaną, dodaję do sosu. Doprowadzam do wrzenia i łączę sos warzywny i mięsem.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.