Filet ze szparagami

Filet ze szparagami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.

Składniki

  • 2 podwójne filet z kurczaka
  • 1 pęczek szparag
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Sól
  • 7 listków roszponki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.

  2. 2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
    3. Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
    4. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
    5. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
    6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,


  3. 7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.

  4. 8. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.
    9. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

Nevermore 08 czerwca
Super kolorowo i apetycznie, no i oczywiście wiesz bez czego hihi. Lubię takie jedzonko, mniami ;)
fafiatko 08 czerwca
Pychota!
Futka 08 czerwca
Przepyszne i pożywne danie <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 podwójne filet z kurczaka
  • 1 pęczek szparag
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Sól
  • 7 listków roszponki
Składniki