Filet z ryby z szałwią

Filet z ryby z szałwią
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Szałwia przyjemnie aromatyzuję mięsa.

Składniki

  • Filez z ryby 150g osoba u mnie sum afrykański
  • sól i pieprz
  • Szałwia kilka listków
  • do panierki, u mnie kasza manna
  • tłuszcz do smażenia u mnie oliwa z oliwek
  • cytryna do podania

Przygotowanie

  1. Filet podzieliłam na porcje. Przyprawiłam je solą i pieprzem, potem obsypałam kaszą manną i położyłam listki szałwii.
    Rybą najpierw usmażyłam od strony skóry.
    A potem od strony mięsa. Szałwia podgrzewana na oliwie doda rybie niesamowitego bogatego aromatu.

  2. Ryba świetnie też smakuje skropiona sokiem z cytryny przed jedzeniem.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (12)

KulinarnaChwila 17 października
Rybka mniam pod każdą postacią :)) Pyszotka
slodkisentyment 17 października
Ale pyszności na talerzu :)
Docherro 17 października
Kochana tak pięknie podane i smacznie,że normalnie ślinianki pracują:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Filez z ryby 150g osoba u mnie sum afrykański
  • sól i pieprz
  • Szałwia kilka listków
  • do panierki, u mnie kasza manna
  • tłuszcz do smażenia u mnie oliwa z oliwek
  • cytryna do podania
Składniki