Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie. Jeśli ryba nie jest mrożona w 10 minut mamy obiad. Doskonale smakuje z chlebem, ziemniakami, frytkami...
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2007
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2007
Składniki
Ryba była zamrożona. Użyłem 4 płatów. Mintaja rozmroziłem i osuszyłem. Przygotowałem panierkę mieszając bułkę tartą z sezamem i otrębami. Jajko roztrzepałem z odrobiną śmietany. Osuszoną rybę opruszyłem solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz odrobiną słodkiej papryki. Filet maczałem w jajku, następnie w panierce i smażyłem na gorącym oleju.
Taka ryba doskonale pasuje do ziemniaków czy chleba. U mnie najczęściej staje na frytkach pieczonych w piekarniku i surówce z kiszonej kapusty.