Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z ryby pieczony w bułce tartej. Na jednej blaszce upiekłem i rybę i frytki. Pół godziny i wszyscy najedzeni.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Filety rozmroziłem w zimnej wodzie z dodatkiem octu (ryba się nie rozpadnie). Rozmrożone osuszyłem, oprószyłem pieprzem, solą, spryskałem sokiem z cytryny i posypałem koperkiem. Bułkę tartą (własnej roboty) wymieszałem z otrębami, odrobiną kurkumy, pieprzem,solą i papryką. Chciałem żeby panierka miała mocny smak.
Rybę maczałem w rozkłóconym jajku i obtaczałem w bułce. Piekłem w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ dodatkiem były frytki piekłem je na jednej blaszce. W innym wypadku użyłbym naczynia żaroodpornego.