Filet z ryby morskiej, ziemniaki, jajko, surówka.

Filet z ryby morskiej, ziemniaki, jajko, surówka.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Smażony, panierowany filet z ryby morskiej, podany z młodymi kartofelkami posypanymi koperkiem, jajkiem sadzonym i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

  • panierowany filet z ryby morskiej 80 dag
  • młode kartofelki 1,5 kg
  • koperek do posypania
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • jajko kurze 2 szt.
  • majonez 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Na początek robimy surówkę z pekińskiej kapusty. Kapustę kroimy w paski o szerokości 1 centymetra, można na mniejsze, jak kto lubi. Marchew obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy oliwę sól i pieprz ziołowy, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki.

  2. Młode kartofelki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gdy gotują się kartofle, smażymy panierowane filety rybne. Usmażone filety podajemy z posypanymi koperkiem kartofelkami młodymi, sadzonym jajkiem i surówką z pekińskiej kapusty.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 07 czerwca 2019
Calosc wyglada bardzo apetycznie!
slodkisentyment 07 czerwca 2019
Smaczniutko. I do tego te młode ziemniaczki. Pycha :)
SlodkoSlodka83 07 czerwca 2019
Super zestaw :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • panierowany filet z ryby morskiej 80 dag
  • młode kartofelki 1,5 kg
  • koperek do posypania
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • jajko kurze 2 szt.
  • majonez 2 łyżki
Składniki