Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony, można dodać praktycznie do wszystkiego: ryżu, kaszy, ziemniaków
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Składniki
1. fileta płuczę i kroję na małe kawałki
2. do szklanej miski wlewam olej, wsypuję przyprawy i mieszam - dodaję pokrojonego fileta i odstawiam na na pół godziny do lodówki
3. kroję paprykę w paski, cebulę w piórka, obieram pomidory i kroję na kawałki oraz siekam natkę pietruszki
4. wyjmuję fileta z lodówki i przekładam go na głęboką patelnie, dolewam pół szklanki wody i duszę, jak odparuje woda, dodaję pokrojone pomidory i paprykę i duszę dalej
5. na drugą patelnię wrzucam cebulę, tak żeby się zeszkliła
6. gdy mięso i papryka są już miękkie, dodaję zeszkloną cebulę, kukurydzę i natkę pietruszki
7. gotowe :) a w między czasie ugotować ryż, ulubioną kaszę, albo ziemniaki