Filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.

Filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Usmażone kawałki fileta z morszczuka podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Surówka:

    Surówkę przygotowujemy na samym początku. Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.

  2. Wykonanie dania:

    Wymyte, osuszone filety tniemy na połówki, przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty.

    Smacznego!!!

Składniki
Składniki