Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królewska ryba, jaką jest łosoś zamarynowana w soku pomarańczowym. Elegancki i smaczny obiad w kilka chwil
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Marynata: Zmieszać sok pomarańczowy, połowę oliwy, 1 łyżeczkę oregano. Filet z łososia podzielić na porcje i umieścić w marynacie. Włożyć do lodówki na minimum 30 minut – może być na cala noc. Glazura: Wymieszać cukier, słodką paprykę, cynamon, skórkę z pomarańczy, pozostały olej, 1 łyżeczkę oregano i sól w malej miseczce. Wyjąć łososia z marynaty, położyć w żaroodpornym naczyniu skóra w dol. Posmarować każdy filet glazura. Można obłożyć cienko pokrojona pomarańczą i gałązkami koperku dla dodatkowego aromatu
Piec w 230 stopniach bez przykrycia przez około 10-15 minut. Do podania: brokuły gotowane na parze biały ryż żurawina do mięs